وبلاگ قمپوز

وبلاگ قمپوز

وبلاگ قمپوز

وبلاگ قمپوز

وبلاگ قمپوز

خشکی دهان

شنبه, ۲۳ مرداد ۱۳۹۵، ۰۸:۰۱ ب.ظ

علت و دلایل و درمان خشکی دهان

خشکی دهان,بیماری خشکی دهان,خشکی دهان در بارداری,علائم خشکی دهان,درمان خشکی دهان,درمان خشکی دهان با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان خشکی دهان,خشکی دهان را چگونه درمان کنیم,خشکی دهان در کودکان,خشکی دهان در بزرگسالان,خشکی دهان در نوزادان,خشکی دهان در بهار,خشکی دهان در تابستان,خشکی دهان در پاییز,خشکی دهان در زمستان,آشنایی با خشکی دهان,همه چیز در مورد خشکی دهان,خشکی دهان واگیردار است,خشکی دهان و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان خشکی دهان

خشکی دهان 

از آنجائیکه خشکی دهان می‌تواند منجر به عفونت و التهاب لثه‌ها شوند، مرطوب نگه داشتن آن امری ضروری است.

علائم خشکی دهان؛ احساس خشک شدن دهان، بروز مشکل به هنگام صحبت کردن، ترک خوردگی لب‌ها، خشک شدن زبان و یا گلو، ایجاد زخم در دهان و احساس سوزش در ناحیه‌ی دهان.

عوامل؛ مصرف برخی داروها(مثل داروهای ضد افسردگی، آنتی هیستامین و ضد احتقاق، داروهای ضد اسهال، شل‌کننده‌های عضلانی، داروهای فشار خون بالا و…)، بالا رفتن سن، درمان‌های پزشکی(مثل شیمی‌درمانی)، آسیب‌های عصبی و ابتلا به برخی بیماری‌ها(مثل دیابت، ایدز و..).

درمان خشکی دهان؛ استفاده از دستگاه بخور، کشیدن مقداری آلوئه‌ورا به لثه‌ها و گونه‌ها، نوشیدن چای سبز و دم‌کرده‌ی زنجبیل.

پیشگیری از خشکی دهان ؛ سالم نگه داشتن دندان‌ها(مسواک زدن حداقل سه بار در شبانه‌روز)، نوشیدن آب، جویدن آدامس بدون قند و اجتناب از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار(مثل نوشابه، قهوه و…).

در صورت طولانی بودن آن باید به پزشک مراجعه کرد. چون ممکن است منجر به بیماری‌های دیگری چون سندروم خشکی، بیماری پارکینسون، افسردگی، اضطراب، بیماری آلزایمر، دردهای مزمن، صدمات عروقی و… شود.

منابع:

سلامت و رژیم آکا

سایت تحلیلی خبری عصر ایران

تبیان

به گزارش بی اس ام اس خشکی دهان حالتی است که در آن میزان بزاق کاهش پیدا می کند. نقش خشکی دهان در ایجاد بیماری های دهان و دندان از قبیل پوسیدگی و بیماری های لثه کاملا اثبات شده است.یکی از مهم ترین دلایل ایجاد خشکی دهان، تنفس دهانی است. در این موارد بیمار به دلایل آلرژیک یا انحراف تیغه های بینی در تنفس از بینی مشکلاتی دارد. مشکلات تنفسی موجود در راه تنفسی بینی باعث می شود بیمار نسبت تنفس دهانی به تنفس بینی را افزایش داده و به این مساله عادت کند. این مساله بخصوص در کودکان اهمیت ویژه ای پیدا می کند، چون علاوه بر تاثیری که در ایجاد پوسیدگی و بیماری های لثه دارد، می تواند در ایجاد یا تشدید ناهنجاری های فک و صورت نیز تاثیرگذار باشد و منجر به کشیدگی صورت فرد شود. سایر عوامل ایجاد خشکی دهان درمان های دارویی، رادیوتراپی برای درمان انواع سرطان های ناحیه سر، صورت و گردن و سندرم هایی مثل سندرم شوگرن است. از دیگر دلایل آن تا حدی مسن شدن و بیماری های مرتبط با غدد بزاقی است.درمان خشکی دهان در مرحله اول همانند درمان سایر بیماری ها رفع عامل ایجادکننده است. در تنفس دهانی شناخت عامل ایجادکننده و کمک به رفع آن بهترین اقدام است. در صورتی که امکان رفع عامل ایجادکننده مقدور نباشد و فرد از خشکی دهان شکایت دارد درمان های تسکین دهنده و علامتی کمک کننده هستند.

توصیه های درمانی

در افرادی که تنفس دهانی دارند، مشاوره با متخصصان ارتودنسی، گوش، حلق و بینی و متخصص آلرژی برای کنترل وضعیت توصیه می شود.در برخی موارد می توان از محرک های مکانیکی یا گوارشی برای افزایش بزاق استفاده کرد. برای این منظور در روش مکانیکی می توان از ماساژ غدد بزاقی استفاده کرد. برای تحریک گوارشی، ساده ترین راه استفاده از آدامس های بدون قند است. برخی از این آدامس ها توانایی کاهش دادن باکتری ایجادکننده پوسیدگی از قبیل استرپتوکوک موتانس را در بزاق و پلاک دندانی نیز دارند. این مساله می تواند در جلوگیری از ایجاد بیماری های دهان و دندان نیز کمک کننده باشد.در مواردی بیماران می توانند از جایگزین های بزاق مصنوعی یا دهان شویه های مخصوص استفاده کنند. انواع متفاوتی از بزاق های مصنوعی در بازار وجود دارند. تحقیقات بیانگر آن است که دهان شویه هایی که پایه موسینی دارند، نسبت به آنها که دارای پایه کربوکسی متیل سلولز هستند، بهتر عمل می کنند.

خشکی دهان

در برخی افراد مرطوب کردن دهان با آب سرد یا حفظ قطعه کوچکی از یخ در دهان نیز به اندازه استفاده ازجایگزین های بزاق کمک کننده است. اسپری کردن محیط دهان در شب، مالیدن میزان مختصری از خمیر دندان بچه بر سطوح دندان در شب نیز در مواردی توصیه شده است. این روش ها در مرطوب نگه داشتن بزاق، حفظ تحرک و پاکیزه نگه داشتن مخاط مفید هستند. در مواردی که خشکی دهان مرتبط با داروی استفاده شده است، می توان با نظر پزشک نسبت به جایگزینی دارو اقدام کرد.روش دیگر در افزایش میزان بزاق، استفاده از داروست. این داروها با تحریک غدد بزاقی باعث افزایش بزاق می شوند؛ البته این داروها با نظر دندانپزشک تجویز می شوند.

بزاق دهان، اثرات غذاهای باقیمانده و همچنین باکتری هایی که از هوا وارد دهان می شوند را پاک می کند. در صورتی که دهان شما خشک باشد، پلاک ها شروع به رشد بر روی دندان ها می کنند. علاوه بر این، به تدریج مشکلات بیشتری نیز برای دندان های شما به وجود می آیند که نهایتاً بوی بد دهان را نیز باعث می شود.تنفس،مصرف برخی دارو ها و بیماری های غدد بزاقی، ممکن است از دلایل خشکی دهان باشند. اگر می خواهید دهانی خوشبو داشته باشید، باید مراقب خشکی دهان خود باشید. مصرف مایعات -خصوصاً پس از صرف غذا- بسیار توصیه می شود. در صورتی که احساس می کنید، خشکی دهان شما غیرعادی است، بهتر است برای معاینه به پزشک و دندانپزشک خود مراجعه کنید.

منبع:جام جم

خشکی دهان

  • گودرز سخاوت

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی